Luchtwapen

Ruim assortiment aan luchtwapens met verschillende voortstuwingssystemen

Luchtdrukwapens of ook wel luchtbuksen zijn populair binnen de jacht, de schietsport of voor wie recreatief wenst te schieten in de achtertuin. Luchtdrukgeweren zijn namelijk niet-vuurwapens en dus vrij te verkrijgen. 

Vuurwapens zijn onderhevig aan een strengere wapenwetgeving. Luchtbuksen daarentegen zijn vrij verkrijgbare wapens, maar daarom niet met minder ‘power’. Er zijn verschillende soorten geweren op luchtdruk. 1 ding hebben ze gemeen: het afvuren van de kogel door middel van gecomprimeerde lucht die uitzet (expansie). 

Bij Targetshooter vindt u een ruim assortiment aan luchtwapens. We verdelen ze onder, op basis van hun voortstuwingssysteem:

  • Luchtwapens met veer
    Maken gebruik van een veer voor de aandrijving. De veer wordt samen gedrukt en bij het afvoeren van een schot, ontspant de veer. Alle kracht wordt hierdoor overgebracht en de kogel verlaat de loop.
  • Luchtwapens met gas of CO2
    Buksen met een CO2 aangedreven systeem zijn erg populair. Ze zijn vaak meerschots en behoorlijk stil. Ze worden klaargemaakt door middel van een een CO2-vulling. 
  • Luchtwapens op perslucht of PCP
    Bij een PCP luchtwapen is de benodigde luchtdruk voor het afvoeren van de kogel door de loop, op voorhand opgebouwd in een perslucht cilinder. 

Zelf online een keuze maken?

Ontdek ons aanbod luchtdrukwapens hier. Heeft u vragen of twijfelt u bij het maken van de juiste keuze? Contacteer ons vrijblijvend of breng ons een bezoekje.

Benieuwd naar onze andere producten en diensten?

Targetshooter heeft ook een ruim assortiment aan jacht- en sportwapens, pistolen en revolvers, munitie, toebehoren en andere uitrustingen. Bovendien beschikken we over een eigen atelier waar u terecht kunt voor onderhoud en reparaties van uw wapens. Kom vrijblijvend langs bij Targetshooter te Riemst of neem hier een kijkje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *