onderhoud wapen

Onderhoud van uw wapen: belangrijker dan u denkt

Wilt u voorkomen dat uw wapen hapert of dat er problemen ontstaan? Een gedegen onderhoud is cruciaal voor de duurzaamheid van uw wapen. U boekte een mooie jachtdag, keek er al heel de tijd naar uit en op het moment dat u het schot wenst te plaatsen… laat uw wapen u in de steek, het hapert. Het overkomt iedereen, in die zin, iedereen die niet de nodige aandacht besteed aan het onderhoud van zijn wapen. Onderhoud is de cruciale sleutel tot duurzaamheid en efficiëntie.

Een wapen vergezelt u in weer en wind, vocht, koude, afwisselende temperaturen. Deze zijn nefast voor zowel het hout als het metaal. Wisselende weersomstandigheden, wij kleden ons naar behoefte, na de jacht een lekker douche en we zijn weer de ‘oude’. Een wapen heeft evenzeer aandacht nodig.

onderhoud wapen

Niet alleen de weersomstandigheden maar ook het veelvuldig gebruik nopen tot onderhoud. Veelvuldig gebruik veroorzaakt slijtage. Slijtage is de oorzaak van een slechte werking en op termijn veroorzaakt dit defecten. Het binnenwerk van een wapen loopt als een klok, fijne mechaniek, uiterst precies. Van het moment dat er iets stroef loopt, blijft hangen of een raar geluid maakt krijgen we problemen die onvermijdelijk erger worden. Een gedegen onderhoud voorkomt stukken en onnodige herstellingen.

Een grondig onderhoud, gaat van kop tot teen, niets ontgaat het nazicht. Alles wordt nauwgezet geïnspecteerd tijdens een grondige check-up. Zo kan u met een gerust hart mooie momenten beleven tijdens uw hobby of tijdens de jacht.

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ gaan wij, bij Targetshooter, graag voor u aan de slag om het wapen volledig na te kijken. Vanaf de kolf tot en met het einde van de loop en alles daartussenin. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant ontsnapt niet aan een nauwgezette controle. Zo kan optredende slijtage meteen vastgesteld worden. Haperingen aan uw jacht- of sportwapen? Dat wordt verleden tijd.

Twijfelt u over de toestand van uw wapen? Wilt u uw wapen graag eens laten nakijken met oog voor detail? Met andere woorden: wilt u ervoor zorgen dat uw wapen tiptop in orde is voor het volgende avontuur? Kom dan zeker langs bij Targetshooter in Riemst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *