Persluchtfles

Een persluchtfles: inhoud en druk zijn cruciaal

Vorige week hadden we het al uitvoerig over de PCP buks. Een luchtwapen dat u toch wel de echte schietervaring biedt. Deze week gaan we meer de technische kant op want hier in dit blogbericht vertellen we u graag meer over de persluchtfles. Onmisbaar als u wilt schieten met uw favoriete luchtbuks op een target.

Twee belangrijke elementen bij een persluchtfles zijn enerzijds de druk en anderzijds de inhoud. Hierbij geldt de algemene regel: hoe hoger de druk en groter het volume, des te meer u de PCP buks kunt bijvullen.

Laten we alvast beginnen met de beste persluchtflessen aan te kondigen. Dan zitten we toch al snel bij de Engelsen te kijken. Persluchtflessen van Engelse makelij zijn een van de betere. Deze zijn namelijk gekeurd tot 450 bar en gevuld tot 300 bar. Dit in tegenstelling tot de andere persluchtflessen die vaak maar gekeurd zijn tot 300 bar en gevuld tot 200 bar.

Bovendien geldt er, op de persluchtflessen die gekeurd zijn tot 450 bar, een garantie van 10 jaar. Deze is vooral van belang bij het hervullen van uw fles. De oplaadstations vragen meestal achter deze keuring, en terecht.

Persluchtfles

Daarnaast zit op deze persluchtflessen ook een manometer. Meestal betreft dit een vulset met manometer die de druk weergeeft. Hier prefereren we de Engelse, maar ook de Franse manometers. Waarom, vraagt u zich af? Omdat in Engeland en Frankrijk dit de sport bij uitstek is. We kiezen robuuste, comfortabele vulsets die voldoen aan de normen om flessen te bedienen tot 300 bar. Kwaliteit is dus zeker een must. De flessen hebben een inhoud van 5, 7 of 10 liter.

Welke PCP buks u ook heeft, bij Targetshooter helpen wij u graag verder met een persluchtfles op maat van uw luchtbuks. Alle verschillende persluchtflessen zelf eens komen aanschouwen? U bent van harte welkom bij ons in Riemst.

In de komende weken en nemen wij u graag verder mee op pad doorheen de wondere wereld van Targetshooter. Zo gaan we u bijvoorbeeld nog laten kennismaken met onder andere richtkijker op een luchtgeweer en nog veel meer. Wilt u daar niks van missen? Schrijf u dan zeker in voor onze nieuwsbrief en volg ons ook online via Facebook, LinkedIn en YouTube. Zo blijft u zeker en vast op de hoogte, stay tuned!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *