PCP buks

Een PCP buks biedt de echte schietervaring

In ons blogbericht van vorige week hebben we u het verschil uitgelegd tussen een luchtbuks met veer- of gasdruk. Hierbij kwam gas toch als winnaar uit de bu(k)s. Ons volgende geweer in het rijtje is de PCP buks. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Laten we kort en krachtig starten: PCP buksen zijn de beste luchtwapens die er zijn. PCP staat voor Pre Charged Pneumatic. Dit wil zeggen dat er gebruik gemaakt wordt van hoge luchtdruk om de kogel af te schieten.

Een PCP buks wordt gevuld met persluchtflessen van 250 of 300 bar. Dit is afhankelijk van het type en het merk. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in kalibers van 4,5 mm (.177), 5,5 mm (.22), 6,35 mm (.25), 7,62 mm (.30) en 9 mm (.35).

Een PCP buks biedt een groot voordeel, en niet het minste: u ervaart hier namelijk geen terugslag. Dat wil zeggen dat u met het grootste comfort, meerdere keren achter elkaar kan schieten. Er is een handmatig herlaadsysteem voorzien, dat u de mogelijkheid biedt om zo snel te schieten als u herladen kan. 

Doordat de PCP buks geen terugslag biedt, is het ook mogelijk om uiterst accuraat en efficiënt te schieten. U kan met een PCP buks nauwkeurig en mooi schieten tussen een afstand van 10 tot wel 100 meter. Rekening houdend met het merk en het type.

Wilt u nauwkeurig schieten, de puntjes op de i? Dan raden we een richtkijker sterk aan. Zowel bij het recreatief als sportief schieten is dit een zeer grote meerwaarde. Schietplezier incluis!

Met volgend voorbeeld illustreren we wat een richtkijker kan doen. Wanneer u een richtkijker op uw PCP buks plaatst, is het mogelijk om op 20 meter, 4 kogels in hetzelfde gat te schieten. Met de nog betere PCP buksen is het zelfs mogelijk om een muntstuk van 2 euro te schieten op 100 meter. Indrukwekkend, toch?

Een ander mooi meegenomen voordeel is de standaard geluiddemper. Op de meeste PCP buksen wordt dit standard voorzien door de fabrikant. Dit zorgt er met andere woorden voor dat er praktisch geen geluid te horen is. Niemand zal hinder ondervinden tijdens het schieten met uw favoriete PCP buks.

Kan u niet wachten om uw schietkunsten zelf eens uit te testen met een PCP buks? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze wapenhandel en laat u begeleiden, een degelijk en professioneel advies staan voorop.

In de komende weken en maanden nemen wij u graag verder mee op pad doorheen de wondere wereld van Targetshooter. Zo gaan we u bijvoorbeeld nog laten kennismaken met onder andere richtkijkers voor luchtgeweren, richtkijkers voor kogelgeweren… en nog veel meer. Wilt u daar niks van missen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons zeker online via Facebook, LinkedIn en YouTube. Zo blijft u zeker en vast op de hoogte, stay tuned!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *